L’ong solsonina Solsonès Obert al Món i l’Ajuntament de Solsona porten un concert especial per a la propera Festa Major, amb els grups Elèctrica Darmha i Gossos. Serà el dissabte 6 de setembre, a la Sala Xelsa de Solsona, a les 11 de la nit. Preu: 10 euros anticipada / 12 euros a guixeta.
Descripció del projecte
Santa Rosa del Peñón és un municipi situat al nord-oest de Nicaragua, prop de la costa del Pacífic. Té una població d’uns 10.000 habitants i la principal activitat econòmica és l’agricultura i la cria d’animals com el porc i les gallines.
L’absència de programes socials i la manca de centres educatius tanquen moltes oportunitats a la població, especialment als adolescents i joves als quals, per la seva condició socioeconòmica, no els és possible continuar els seus estudis. Només un 1 % dels joves tenen els suficients recursos per viatjar cap a la capital i cursar estudis universitaris.
Hi ha molt poca feina en aquest municipi i la que hi ha està molt mal pagada: a vegades no arriba ni pel consum bàsic d’alimentació.
Una part d’aquests adolescents sense recursos es veuen obligats a emigrar cap a països com EAU, Espanya o Costa Rica per intentar trobar treball. La resta es queden al municipi sense cap oportunitat. És molt freqüent en aquests joves el consum d’alcohol, la inhalació de pega i el consum de drogues. El carrer es converteix en la seva llar i això comporta inseguretat ciutadana.
L’associació Dariana és una organització nicaragüenca sense ànim de lucre, de caràcter social, aconfessional i apartidista que té com a objectiu millorar les condicions i la qualitat de vida de la població nicaragüenca mitjançant la cooperació amb organismes nacionals i internacionals.
Davant el deteriorament personal que pateixen els adolescents i joves del municipi de Santa Rosa del Peñón pels efectes de vulnerabilitat, desocupació, drogues i alcohol, l’associació Dariana proposa un projecte de formació tècnico-educativa que permeti a aquests joves desenvolupar el seu potencial humà de manera satisfactòria.
Aquest projecte consisteix a portar a terme cursos de formació professional (fusteria, construcció i costura) per a aquests joves en situació de risc els quals seran atesos durant tres anys, de manera que, una vegada organitzats en cooperatives, puguin intentar la seva inserció en el mercat laboral.
El SOM vol aportar el seu granet d’arena perquè aquests joves puguin millorar el seu present i per això convida tothom a participar en el concert solidari d’enguany.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada